Fb. In. Tw.

Rimac C_Two – Får Elon att sätta kaffet i Halsen

Elbilsfantasterna har länge väntat på lanseringen av Tesla Roadster 2.0. När Teslas grundare, Elon Musk, nyligen gick ut med att Roadstern sjunkit i deras prioriteringslista blev många fans besvikna. Först efter att Tesla fått igång sin fabrik i Tyskland samt börjat producera både Teslas Cybertruck och lastbil ska de börja tillverka Roadstern.

Lyckligtvis finns det ett alternativ för de med 2 000 000 euro över! Rimac, som är en kroatisk nykomling i elbilsbranschen, har efter stora framgångar med deras elsportbil Concept_One börjat utvecklingen av uppföljaren. I sin nya fabrik i Zagrebs utkanter har de nyligen installerat produktionslinjen för deras kommande, så kallade hypercar, Concept_Two. Än så länge har de tillverkat 4 enstaka bilar. Ytterligare 13 bilar krävs för att finjustera deras produktionslinje. De första kunderna kan få tillgång till sin bil 2021, det vill säga något försenat från tidigare planer på en lansering 2020.

C_Two kommer ha inte så blygsamma 1,914 hästkrafter, 2300 Nm, en 0-100 km/h-tid på 1,97s. 0-300km/h tar endast 11,8s, Den ska ha en räckvidd på 55 mil en WLPT men frågan är om de framtida ägarna kommer kunna behärska sig och köra ekonomiskt. Det finns en risk att foten blir tung på gaspedalen.

Likt Teslas bilar är C_Two utrustad med den senaste tekniken inom säkerhet och autonom körning. Bilen har inte färre än 8 kameror, 2 Lidar-enheter, 6 radar-enheter samt 12 ultraljud-enheter.

Med ett pris som är ungefär 10 gånger högre än Teslas kommande Roadster är det svårt att göra en rättvis jämförelse mellan de två bilarna. Kanske får den Musk att påskynda tillverkningen.

För den riktigt otålige som har för mycket pengar på banken kan man tjäna in ett par månader i väntetid om man väljer C_Two. Vilken hade du valt?

You don't have permission to register