Fb. In. Tw.

Redan den 11:e juni kan vi få se den nya generationen aktivitetsband från Xiaomi, Enligt rykten kan vi väntas oss en större skärm på 1,2″ vilket är en markant ökning från sin föregångare. Förutom en mer slimmad design med mindre kanter så är det kanske äntligen dags för introduktionen av en blodsyre-mätare. Det är en funktion som användare efterfrågat en längre tid men som inte blivit av, bandets storlek och pressade prislapp har tidigare satt stop för det.

Det ryktas om att bandet kommer vara NFC-kompatibelt, även utanför Kina den här gången. Det återstår att se ifall Mi band 5 kommer kunna ta del av tjänster som Google Pay och dess blip-funktion när man handlar i butiker.

Förra generationen kom med ett bättre vattenskydd vilket gav oss möjligheten att följa våra aktiviteter till och med när vi simmar. I år ska bandet kunna analysera fler aktiviteter, bland annat yoga, motionscykling och när man hoppar hopprep.

En kul nyhet för alla selfie-älskare är att det ryktas komma en slutare-funktion. Du skall alltså kunna ta kort på avstånd genom att bara trycka på en knapp på aktivitetsarmbandet.

Priset väntas vara runt 40 dollar vid lanseringen. I svenska butiker kan vi vänta oss ett pris på något under 500kr.

Kommer Mi band 5 leva upp till sina föregångares stora framgångar? Den 11 juni kl 6.00 UTC håller Xiaomi sin presskonferens, kanske får vi svaret då.

You don't have permission to register