Fb. In. Tw.

Förbättra din syn med detta simpla knep

Forskare på University College London (UCL) har gjort ett genombrott i forskningen kring försämrad syn. I veckan publicerades en studie som visar att rött ljus kan hjälpa regenerera ens syn.

Deltagarna i studien fick under två veckors tid belysa ögonen med en ficklampa i tre minuter per dag. Det röda ljuset från ficklampan är på gränsen till infrarött och nästintill osynligt för oss människor. Ljuset stimulerar cellernas mitokondrie, deras kraftverk, och verkar dessutom på både tappar och stavar. Stavar är de sinnesceller som registrerar skillnader i ljusstyrka och används framförallt i dåligt ljus. Tappar är de sinnesceller som tar in det färgkänsliga ljuset och som därmed ger oss vårt färgseende.

Studien konstaterar att deltagarna fick i snitt en 14% förbättring när det kommer till färgseendet. Den största förbättringen, 20% i färgseendet, upplevde deltagarna över 40 år. Samma grupp upplevde bäst förbättring i mörkerseendet.

Forskarna har inte kunnat hitta några faror med behandlingen men menar att ytterligare forskning krävs innan behandlingsmetoden kan användas på allmänheten.

För mer information, klicka här

You don't have permission to register